Tarinoita matkalta - Waskia kutsuu

Tarinoita matkalta - Waskia kutsuu

Olin Seinäjoella Restelillä töissä, olin päässyt juuri alkavaa vuoropäällikkö -koulutukseen, kun Vaasan Waskiaan avautui kokin paikka, oli myös Resteliä.

Kirjoitan ja puhun aina Waskiasta, tuolloin paikka oli virallisesti Rantasipi & Tropiclandia. Kävin keittiömestarin ja ravintolapäällikön kanssa palaverissa ja nimet papereihin, vaihdoin paikkaa. Työni oli pelkästään keittiöllä, täällä en tehnyt respavuoroja. Työmatkani verrattuna Seinäjokeen lyheni huomattavasti.

Pidin Waskiassa siitä, että keittiössä oli järjestys kuin armeijassa, se 1/1 100mm gn ei ole samassa pinossa reikäpakkien tai 1/1 65mm kanssa. Kun aloitin, minulle oli iltojen jälkeen jätetty lappuja.

 

 

Niissä huomautettiin tekemättömistä töistä, mestari sanoi että älä huoli, lista pienenee pikku hiljaa ja sitten katoaa. Näin lopuksi kävikin, lapuissa luki esim. Frittien rasvat kuuluu vaihtaa tiistaisin, vetarit pesemättä, kaasuhana auki, joku roskis viemättä tms. Tästä tuleekin mieleen yksi tärkeimmistä opeista mitä olen koko urani aikana saanut, olin iltavuorossa keittiömestarin kanssa (Rolle), Rolle hoiti isompaa tapausta ns. ison keittiön puolella ja minulla oli AC -puoli hoidettavana - siinä kiireimpään aikaan klo 18-19 välillä kiirehdin hellan äärestä hakemaan kylmiöstä lisää tavaraa, niin Herra mestari makasi kylmänpuolen pöydällä ja luki iltasanomia - kysyin että mikäs tämä homma on? Rolle vastasi: "minulla on misat kunnossa" Siinä se, toinen oli tehnyt esivalmistelut kunnolla ja toinen ei. Silloin päätin, että tämän takia ei kannata juosta vaan laittaa aina asioita itselle tai toiselle niin sanotusti eteen, helpottaa elämää.

 

Samassa paikassa tarina jatkuu vielä ensi viikolla, mukavaa loppuviikkoa

 

Lassi

Keikkakokki.fi® -yrittäjä

Back