Tarinoita matkalta - Paahteinen Egypti

Tarinoita matkalta - Paahteinen Egypti

Meitä oli huippu neljän hengen opiskelijaporukka ja yksi opettaja. reissumme kesti kuukauden, joista opettajamme Seppo oli mukanamme kaksi viikkoa. Laskeuduimme Kairoon, tutustuimme nähtävyyksiin, matkasimme läpi Siinain (siinä matkan aikana tutustuimme myös paikalliseen alan kouluun) ja sitten punaisenmeren rannalla viiden tähden hotellissa teimme tehtäviä miltei jokaisella osastolla.

Monta juttua, mutta kolme asiaa mitkä ihmetytti alkuun aika lailla, sanottiin että on kiire, yli 2000 illallista lähtee kohta buffasta ja sitten koko keittiö tyhjeni n. 40-50 kokkia lähti, takapihalta löytyi sitten vastaus, oli rukousten aika. Mietin vain meidän töissämme nykyään, että mikä sitten on kiire?...

Toinen juttu oli, kun kokonainen sika tuli +30 asteessa rekan lavalla ilman mitää suojia tms. ja napattiin meille lastaus laiturille, sikaa kantaessa sisään ajattelin että en enää koskaan syö possua, ainakaan tässä kyseisessä firmassa.

Keittiöllä oli oma osastonsa jokaiselle tehtävälle, parhaiten jäi mieleen keittiön oma teurastaja "Butcher", oli hurja ukko, pieni mies mutta kaikki pelkäsivät häntä, jos joku liikkui väärään aikaan tai sanoi väärin, sai kirjaimellisesti monosta.

Vaikka olikin äärimmäisen raaka tapaus, niin meitä opetti viimeisen päälle. Kalat tulivat suoraan merestä, niiden käsittely ja lihoista jäi mieleen kanat, niistä käytettiin kaikki osat, jopa siipiluusta tehtiin snack pala. On mennyt siitä opista likimain 20v. ei sujuisi enää samalla tavalla itsellä kuin silloin.

Oli hyvää oppia alkutaipaleelle ja nuorelle kokille. Minut sai mukaan tälle reissulle Egyptiläinen opettajamme, en varmasti olisi lähtenyt ellei Tharwat Mekhail (en muista kirjoitettiinko näin) olisi pyytänyt. Reissumme jälkeisessä ajassa tämä hieno mies menehtyi liikenneonnettomuudessa, never forget.

Asia mikä todettiin joka päivä, oli esim. See you tomorrow, in shaa Allah - Nähdään huomenna tai tehdään nämä huomenna jos Jumala suo.

Tämä reissu vaikutti itselle paljon maailmankatsomukseen ja siihen ajatukseen, että älä parjaa ja herjaa, jos et tunne taustoja. Ollaan avoimia ja kohteliaita toisiamme kohtaan jatkossakin.

Jatketaan ja nähdään in shaa Allah

Lassi

Back