Tarinoita matkalta - Kesä Lappajärvellä

Tarinoita matkalta - Kesä Lappajärvellä

Ensimmäinen lukukausi opiskeluista kokiksi melkein käytynä, niin hain kesätöitä Lappajärven Kivitipusta. Kesätöitä oli tarjolla salin puolelle ja lisäksi sain mahdollisuuden suorittaa keittiöpuolen työssä oppimisen siinä alkuun.Minut pyydettiin ns. testi vuoroon vapuksi ja baariin. Oli meinaan aikamoinen rumba, päivääkään en ollut tiskin takana ollut töissä, baarikurssin olin kyllä talven aikana käynyt, mutta menihän se - ehkä siksi kohtuullisesti, että juomat pysyivät kossukola & gintonic linjalla.

 

Aloitin keittiöharjoittelun kesäkuun alussa ja juhannuksena valutinkin sitten olutta rantakirppu -nimisessä baarissa Kivitipun edustalla Lappajärven rannalla. Tein pääravintolassa muutaman vuoron salin ja baarin puolella, mutta muutaman päivän jälkeen minut päätettiin jättää hoitamaan rantaterassia vastaavan kanssa ja välillä varavastaavana. Kesä meni hienosti ja nopeaa, sain paljon kokemusta ravintolatyöstä, asiakaspalvelusta, baarista - lisäksi nämä eri osastoilla toimimiset ovat auttaneet matkan varrella ymmärtämään myös sitä kaveria ja kollegaa.

 

Kesän aikana kohtasin monta mahtavaa ihmistä, joita en koskaan unohda, Lappajärven kesäteatterissa pyöri silloin näytelmä, jossa mukana Esko Nikkari, Leo Lastumäki ja Kalevi Haapoja. Olin yksi ilta katsonut Irwinistä tehtyä elokuvaa, kun seuraavana iltana baaritiskille astelee Esko Nikkari, en tiedä pystynkö kuvailemaan fiilistä, hän oli juuri ollut elokuvassa se mainio rekkakuski ja nyt nokan edessä. Kun Nikkari asteli salissa, en ollut koskaan nähnyt niin paljon karismaa, aivan kuin valospotit olisivat kääntyneet ja punaista mattoa levitetty edessä - hienoa huomata sellainen vakuuttava hiljainen kunnioitus kaikilta paikalla olijoilta. Tuon kesän aikana pääsin myös ensimmäistä ja

viimeistä kertaa näkemään laulaja legenda Kirkan, sain tehdä töitä pääbaarissa keikan ajan aivan lavan vieressä.

Hyvän kesätyöpaikan lisäksi Lappajärvi ja Kivitippu liittyvät vahvasti toiseen muistoon ja isoon osaan seuraavaa steppiä, hyviä asioita tapahtuu,jatkan siitä myöhemmin.

 

 

- Lassi  -

 

#tarinoitamatkalta

Back