Tarinoita matkalta - Takaisin keittiöön

Tarinoita matkalta - Takaisin keittiöön

Takaisin keittiöön .Pidempi tauko tästä, niin jatketaan hieman. Tarina jäänyt viimeksi siihen, kun lähdin Waskiasta keittiön vuoropäällikön roolista Sokokselle yörespaksi, yötöitä tehdessä meni pari vuotta.Puhelin soi ja minulle tarjottiin keittiömestarin paikkaa Waskiasta, loppujen lopuksi aika nopealla aikataululla tein päätöksen siirtyä takaisin tuttuun taloon ja kokeilla hieman vastuullisempaa roolia, vaikka muutama vuosi sitten olinkin ajatellut meneväni keittiöön takaisin siinä vaiheessa kun se on omani. Ajankohta oli ~ 2011.

 

Kun astelee uuteen rooliin, täytyy kyllä kiittää jälleen vuoropäällikkö Kaijaa kaikesta tuesta ja opista, paljon sai oppia isojen tilaisuuksien hallinnasta, kuinka pöydät oikeasti kasataan ja harva leikkaa siinä tahdissa graavilohta kuin tämä ammattilainen. Tässä tullaan siihen ajatukseen mikä itselle on äärimmäisen tärkeää, kollegojen kunnioitus ja varsinkin kun kokemusta alalta on enemmän kuin sinulla ikää, niin usein sai olla kuunteluoppilaana vaikka papereissa olisit kuinka hänen/heidän esihenkilönsä. Ikuista oppimista - sitä tämä on.

 

Waskiassa työtä tehdessä pääsin vastaamaan isoistakin ja todella mielenkiintoisista kokonaisuuksista. Mieleenpainuvimpia olivat 2000 hengen kesäpäivät, juhannusjuhlat merenrannasta rosvopaisteineen, kaikki koemenut ja esiintymiset asiakkaille. Tässä viimeistään opin markkinoimaan, tai en tiedä opinko mutta paljon olin esillä joka paikassa. Kiitos kaikki Waskian kollegat näistä vuosista! Varmasti tilaisuuksien määrä, menuiden suunnittelu ja tapahtumien läpivienti tuli tässä paikassa tutuksi. Massat olivat välillä niin suuria, että piti oikeasti kellottaa liikkeet ja tietenkin ajoittamisen tärkeyden oppi siinä sivussa.  Vaikka olimme osa Resteliä, hienointa oli kuitenkin tietyt vapaudet tehdä ja suunnitella omat buffamenut & tilausmenut, sai käyttää lähituottajia ja pystyi aina kertomaan mistä raaka-aineet hankittu.

 

Jatketaan tästä sitten jossain vaiheessa,mukavaa viikkoa,

 

Lassi Keikkakokki.fi yrittäjä

Takaisin