Tarinoita matkalta - Kokin hommista hotellin respaan

Tarinoita matkalta - Kokin hommista hotellin respaan

Keitän lohikeittoa, viimeistelyä vaille...puhelin soi, "Hei, täällä

 Turusen Päivikki Best Western Hotel Silveriasta, ehtisitkö tulla
käymään?".

 

Tästä haastattelusta aukesi itselle seuraava ovi, minut palkattiin kokiksi, ehdin tehdä kaksi vuoroa, jonka jälkeen huomasin tekeväni kolmivuoroa respassa ja ei ollutkaan kokin takki päällä vaan sinisävyinen puku.(Tämä työpaikka on 2. virallinen työpaikkani kokiksi valmistumisen & Fondiksen jälkeen). Tein kolmen vuoden aikana paljon respavuoroja täysiaikaisena, lisäksi kokkina hoidin pääasiassa maaherrantalon (Vaasan kaupunginjohtajan) tilaisuuksia ja upseerikerhon tilaisuuksia. Näissä usein myös salipuolen töitä tarjoilijana, ja jopa baarin takana. Luin ja valmistuin tämän työpaikan aikana toiseen ammattiini, vastaanottovirkailijaksi.

 

Tämä kahden, tai periaatteessa kolmen osaston osaaminen avasi paljon mahdollisuuksia tehdä juuri sitä työtä mitä oli tarjolla. En ole koskaan ollut kovinkaan kranttu töistä, olen nauttinut ja oppinut paljon. Lisäksi kun teet työtä useilla osastoilla, ymmärrät huomattavasti paremmin sitä toista kollegaa. Kun ymmärrät toisen tekemisen, et kulje laput silmillä tuijottaen vain omaa tekemistä.Tämä varmasti itselle parasta oppia siihen mihin uskon edelleen yrittäjänä, yhdessä tekemiseen. Luotan siihen, että hyvä tiimi on avain menestykseen, sitä kohti mennään.

 

Kiitos Päivikki mahdollisuudesta, paljon tuli oppia ja ystäviä lisää tällä reissulla, kaikkea hyvää sinulle. Paljon on saatu oppia matkan varrella ja koulutus on vielä kesken.

 

 

Ystävällisin terveisin,Lassi

Takaisin