Työntekijätarinoita: Vuoropäällikkömme Leila

Työntekijätarinoita: Vuoropäällikkömme Leila

Haastattelin vuoropäällikköämme Leilaa hänen fiiliksistään keikkakokin palveluksessa. Leila aloitti meillä marraskuussa vuoropäällikkönä ja on tehnyt noin 20 vuotta uraa ravintola-alalla monissa paikoissa

Tässä Leilan mietteitä uransa varrelta ja työstään keikkakokeilla.

 

 

Miten päädyit keikkakokeille?

 

Päädyin Keikkakokeille Nina Taipaleen kautta. Olemme Ninan kanssa hyviä ystäviä,  ja meillä on myös yhteistä työhistoriaa ravintola-alalta. Ninan aloitettua keikkakokeilla, myös omassa mielessäni alkoi kyteä ajatus, että mitäpä jos minäkin lähtisin mukaan. Hetken tuumattuani aloitin vuoropäällikkönä keikkakokeilla 15.11.2021.

 

Millaiseksi koit rekrytointiprosessimme?

 

Prosessista jäi tosi hyvät fiilikset. Homma hoitui nopeasti ja helposti ja keikkakokkien kelkassa saan kaipaamaani vaihtelua työtehtäviin ja työympäristöihin.

 

Millaista osaamista tuot joukkoomme?

 

Ravintola-alalta minulla on kokemusta noin 20 vuoden ajalta. Olen ammatiltani leipuri, mutta alan työtä ei valmistuessani ollut. Sain tarjouksen Toholammin kunnalta, ja päädyin perhepäivähoitajaksi. Sijaisuus piti aluksi olla lyhyt määräaikaisuus, mutta lopulta se venähti 8 vuodeksi. Päädyin tekemään iltaisin ja viikonloppuisin tarjoilijan töitä ja mielessä heräsi ajatus alan vaihdosta. Kokeilin välissä siipiäni myös yrittäjänä. Perustin oman baarin, joka ei sitten liiketaloudellisesti kannattanutkaan, joten myin sen pois. Ystävän mukana päädyin jälleen kesätöihin ravintola-alalle, ja sain tarjoilijan paikan Powerparkista. Siellä eteninkin nopeasti tarjoilijan tehtävistä keittiöön kokiksi, jossa vierähti useampi vuosi ja välillä tehden tarjoilijankin töitä. Sitten päätin vielä rohkeasti lähteä aikuisopiskelemaan, ja suoritin matkailu- ja ravintola-alan erikoisammattitutkinnon esimiestyöstä. Ja nyt työskentelen vuoropäällikkönä keikkakokeilla.

Millaista meillä on olla töissä?

 

Olen viihtynyt todella hyvin. Työ tarjoaa mukavasti vaihtelua, välillä yhdessä paikassa ja välillä toisessa. Nina (Taipale) ja Lassi (Jyrkkänen) ovat erinomainen työpari ja täydentävät todella hyvin toistensa osaamista. Työntekijöistä pidetään

oikeasti huolta ja tiimihenki toimii. Hommat toimii ja mikä ihaninta, jokapuolelta kuuluu myös asiakkailta kehuja ruuasta ja miten erinomainen palvelu ja liikeidea meillä on. Työnantaja-asiakkailtamme olen myös kuullut, miten laadukkaita ammattilaisia meiltä saa.

 

Miten mielestäsi toteutamme asiakaslupauksemme?

 

Ne toteutuvat mielestäni todella hyvin, vielä kun saataisiin lisää porukkaa mukaan tähän, vaikka meitä hieno, iso joukko kasassa jo onkin. Työ on joustavaa ja työympäristöt vaihtelevat. Työnantaja-asiakkaatkin kehuvat sitä, kuinka muilta firmoilta voi joutua palkkaamaan yhteen tehtävään jopa 3 henkilöä, jotta työt tulevat hoidetuksi, kun meiltä riittää samaan tehtävään 1-2 ammattilaista. Se kertoo paljon työntekijöidemme pätevyydestä. Työnantajat maksavat mielellään laadukkaasta ja osaavasta työvoimastamme tavallista enemmän.

 

Millaisena näet ravintola-alan nykytilanteen, entä tulevaisuuden?

 

Nykytilanne on nyt se, mitä se on. Tulevasta on vaikea ennustaa, en oikeastaan uskalla edes ajatella sitä.

Korona-pandemia koettelee rajoituksineen alaamme todella kovaa, mutta tästäkin kyllä selvitään. Vielä tästäkin noustaan, ja sitten noustaankin rytinällä!

 

 

Kiitos haastattelusta Leila!

Takaisin