Toimitusjohtajanamme aloitti Lokakuun alusta Nina Taipale

Toimitusjohtajanamme aloitti Lokakuun alusta Nina Taipale

Lokakuussa aloitimme uudella yritysmuodolla, osakeyhtiönä, jonka toimitusjohtajaksi hyppäsi Nina Taipale – Chaine Des Rotisseurs, Chef De Table. Nina on tehnyt pitkän uran ravintola-alalla. Viimeiset 15 vuotta yrittäjänä, sekä asiakkuuspäällikkönä henkilöstöpalvelun HoReCa- puolella. Nina on työskennellyt mm. kokkina Pariisin Disneylandissa ja tarjoilijana Välimerellä risteilyaluksella. Huikeita ja mielenkiintoisia kokemuksia! Lempireseptikseen Nina nimeää erilaiset

pastaruuat.

Olen tehnyt 24 vuotta ravintola-alan töitä, sanonkin usein, ettei tällä alalla ole mitään yötä, mitä en olisi tehnyt. Olen syntynyt ruotsissa, mutta Härmäläinen ison uusioperheen äiti olen. – Nina kertoo taustaansa.

 


Miten päädyit keikkakokeille?

 

Taipale ja yrityksemme perustaja Lassi Jyrkkänen (Maitre Rotisseur), ovat entisiä työkavereita. Nina kertoo, että he tulivat hyvin toimeen jo tuolloin, ja keskustelut mahdollisista yhteistyökuvioista olivat toistuneet jo muutaman vuoden ajan. Nyt aika siihen oli oikea.

 

 

 

Millaista lisäarvoa Nina tuo mukanaan meille ja asiakkaillemme?

 

- Horecan lisäksi myös henkilöstövuokraus, rekrytointi ja tapahtumatuotanto ovat  sellaisia asioita, mistä minulla on todella paljon kokemusta. Kun Lassilla on vahva keittiötausta, niin minulla taas on vahva salinpuolen tausta, joten täydennämme varmasti työpareina toisiamme. -Nina listaa. 

Keikkakokki Ammattilaiset Oy toimitusjohtaja Nina Taipale

Vahvaa kokemustaustaansa määrätietoisesti hyödyntäen Nina pyrkii omalla työpanoksellaan kasvattamaan yrityksemme liikevaihtoa, asiakaskuntaa ja tekijämääriä. Henkilöstövuokraus- ja rekrytointikokemus auttaa siinä myös suuresti. Nina kertoo pyrkivänsä kohti parempaa arvostusta alaa ja ammattilaisia kohtaan. Tämä on myös Keikkakokin tavoite.

 

-Henkilöstövuokraus ja ulkoistettu rekrytointi ovat kasvaneet räjähdysmäisesti tässä vuosien aikana. Korona on saanut aikaan sen, että paljon ihmisiä on siirtynyt muihin töihin ja kouluihin, koska töitä ei ollut. Siirtyessä muihin töihin, he ovat huomanneet, että palkan voi usein saada paljon helpommallakin. – Nina toteaa alan kehityksestä viime vuosien aikana. - Ravintola-alan työt ovat henkisesti ja fyysisesti erittäin raskaita. Pitkiä päiviä ja itse on aina töissä, silloin, kun muut ovat vapaalla. Suuri ongelma tällä hetkellä on myös se, että alalla on todella vähän opiskelijoitakin, joten kilpailu työntekijöistäkin kiristyy jatkuvasti.  – Hän lisää.

Entä tulevaisuuden näkymät?

 

- Tulevaisuudessa tekijöitä on entistä hankalampi saada. 

 

Nina uskoo, että henkilöstövuokraus ja ulkomaalainen työvoima alalla tulee lisääntymään todella paljon. Opiskelijoiden houkuttelemiseksi alalle ja ravintoloiden pitämiseksi toimintakykyisinä on ammattilaisille maksettava parempaa palkkaa. Tämä johtaa Ninan mukaan jossain vaiheessa siihen, että ravintoloiden on pakko korottaa hintojaan. 


Kiitos haastattelusta Nina ja tervetuloa mukaan Keikkakokkeihin!

Takaisin