Keikkakokki kannustaa työntekijöitä itsensä kehittämisessä!

Keikkakokki kannustaa työntekijöitä itsensä kehittämisessä!

Yksi Keikkakokkien arvoista on yksilökehitys ja itsensä kehittäminen. Meillä on paljon eri ikäisiä ja eri taustaisia työntekijöitä, joista monella on sellaista piilevääkin potentiaalia, joita edes he itse eivät ole välttämättä hoksanneet hyödyntää. Meille kaikenlainen työkokemus on arvokasta ja jokaisesta työpaikasta oppii aina jotakin. Yksi Keikkakokkien tavoista tukea työntekijöitämme heidän urakehityksessään on oppisopimuskoulutus.

Irenen tarina


Oppisopimuskoulutus on taloudellisesti järkevä vaihtoehto niin opiskelevalle työntekijällemme, kuin Keikkakokeille. Opiskelija pääsee suorittamaan opinnot käytännön töissään, ja Keikkakokki hyötyy työntekijän palkkaamisesta myös oppisopimuksen jälkeen.

Haastattelin Keikkakokki Ireneä, joka aloittaa meillä marraskuun alussa opiskelemaan kokiksi oppisopimuksella. Irenellä on tausta metallialalla, hän on valmistunut koneistajaksi, mutta alanvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun hänelle tuli työperäinen vamma ja kuntoutuksen jälkeen hän päätti vaihtaa ravintolaalalle.

Ajankohta oli Irenen ja Keikkakokkien mielestä sopiva ja taloudellisesti järkevä molemmille osapuolille. Keikkakokeilla on tarvetta upeille osaajille ja Irene halusi täydentää ammattiosaamistaan ja tehdä enemmän työtunteja.

 

 

Ammattitutkinto täydentämään alan työkokemusta ja osaamista

 

” Olen ravintola alaa tehnyt aina,ja vasta 26 -vuotiaana valmistuin vartijaksi. Sitä ennen olen tehnyt ravintolatöitä. Ravintola-alan työt ovat aina olleet lähellä sydäntäni,vaikka muitakin kokeiluita on välissä ollut. Minulla ei ole ravintola-alan tutkintoa, eli kaiken tähänastisen kokemuksen ja osaamisen olen kerännyt käytännön töissä, myös esihenkilötehtävissä. Salityöskentely on minulla jo täysin hallussa, ja nyt haluan sitten vielä nämä kokin paperit keittiöosaamista täydentämään. Kyllähän se aina jännittää, kun uudet opinnot aloittaa, mutta innoissani olen!” Irene hehkuttaa.

 

Joustava harjoittelumahdollisuus

 

Irene kertoo suorittavansa oppisopimuksen käytännön opinnot eri toimipisteissä ympäri maakuntaa, tarkempi paikka on vielä mietinnässä. ” Tässä työssä pääsee hyvin kyllä keräämään kokemusta erilaisista paikoista ja työyhteisöistä. Hieman jännittää aikataulu, kun puolessatoista vuodessa on tarkoitus valmistua, eli maaliskuussa 2024, mutta tosi hyvillä mielin lähden tätä tekemään. ” Irene sanoo.

 

Parasta työssä?


Irenen mielestä parasta Keikkakokki -työssä on asiakkaat, ja se aito kiitos ja kehu, joita tulee niin asiakkailta, kuin heidän asiakkailtaan, sekä työnantajalta. ”Kaikkein parasta on se kiitos ja kehu, mitä työstään saa tuolla kentällä. Siitä tulee niin mielettömän hyvä fiilis ja sillä jaksaa taas kauan! Tällä alalla parasta ovat todellakin ne kaikki ihmiset: asiakkaat ja työkaverit, ja tämä mahtava Keikkakokki -yhteisö. Porukassa on eri taustaisia ja eri ikäisiä ihania ihmisiä ja ammattilaisia, joiden kanssa menee aina mielellään työvuoroon, ihan sama ketä siellä on. Aina juttu luistaa. Olen saanut myös ystäviä työn kautta, ikäerostakin huolimatta olemme paljon tekemisissä vapaa-ajallakin. ” Irene iloitsee.Kiitos haastattelusta Irene ja tsemppiä opintoihin!

Kysy rohkeasti oppisopimusmahdollisuuksista rekrytoijiltamme, tai toimitusjohtajaltamme, kerromme ja keskustelemme mielellämme lisää: https://www.keikkakokki.fi/yhteystiedot

Takaisin